usa-flag

ויזה לארצות הברית: המדריך המלא להוצאת ויזה לארה"ב

מעוניינים לנסוע לארצות הברית? לצורך טיול לימודים או עבודה? על פי החוק האמריקאי, רק מי שיש לו 'ויזה' שהיא אשרת כניסה, יוכל להיכנס לארצות הברית. ארצות הברית מנסה להימנע מהגירה לשטחה, כך שהיא בודקת כל אדם שרוצה להיכנס למדינה, האם הוא מתכוון להישאר בארצות הברית לתקופה ארוכה, ובעצם להגר לUSA, אם יש להם חשש (קל) שכזה – לא תוכלו לקבל ויזה. במאמר זה ניתן הדרכה מפורטת כיצד להוציא ויזה לארצות הברית.

האם כדאי לקחת חברה להוצאת ויזה, או שאפשר לעשות הכל לבד?

כהקדמה למדריך נסביר, שהשגרירות האמריקאית מטפלת מדי יום במאות (!!) בקשות לויזה. מה שאומר שמצד אחד יש תורים ארוכים ולקוח זמן עד שמגיעים לראיון, ומצד שני הסבלנות שלהם היא קטנה, על כל חוסר הבנה או חשש של חוסר התאמה הם מיד פוסלים את אישור הויזה ושולחים אותו לסוף התור הארוך, וממשיכים הלאה לבקשה הבאה (בבחינת: יש ספק? אין ספק!).

כיוון שכך, אם הזמן שלכם יקר לכם, אנחנו ממליצים לקחת חברה להוצאת ויזה, לשלם להם סכום לא גדול (של 180-250 ₪ ), והם יעשו בשבילכם את כל העבודה השחורה: ימלאו אתכם את הטפסים הארוכים, יקבעו לכם תור מוקדם לראיון בשגרירות, יוודאו שאתם לוקחים כל מה שאתם צריכים לפגישה בשגרירות, ויכינו אתכם לראיון הקצר והגורלי שיתקיים בשגרירות, עד לקבלת הויזה אליכם הביתה. אם בכל זאת החלטתם לעשות את זה בעצמכם, או שאתם רוצים לדעת לקראת מה אתם הולכים, שימו לב למדריך המלא לקבלת הויזה מארצות הברית:

שלב 1: למלא את טופס 160-DS

הטופס הזה הוא בעצם הבקשה לויזה, ניתן למצוא אותו באתר של שגרירות ארצות הברית, הטופס הינו שאלות רבות באנגלית. עליכם לענות בדקדוק ובאמת על כל אחת מהשאלות, באנגלית ברורה (כמו שכתבנו, יש לשגרירות מאות בקשות ביום, אין להם זמן לפענח כתב סתרים או חרטומים). לא לשכוח שהמטרה שלהם היא לבדוק האם אתם מתכוונים להגר לארצות הברית, או רק לשהות שם לביקור לצורך תיירות, עבודה או לימודים. כל אחת מהסיבות הללו הוא סוג ויזה שונה. יש למלאות את הטופס כמו שצריך באופן עצמאי (או על ידי חברה העוסקת בזה), השגרירות עצמה לא מוכנה לסייע במילוי הטופס.

נכון שהטופס כתוב באנגלית, אבל אם אתם לא מבינים מה כתוב תוכלו לעמוד עם הסמן של העכבר על שדה מסוים ומיד יופיע התרגום לאנגלית.

קרא עוד...  מה זה יודאיקה: מסע מקיף אל תשמישי קדושה יהודיים ואמנות

אם אתם לא יודעים איך לכתוב את התשובות באנגלית, תוכלו להיעזר בתוכנת "גוגל תרגום": כתבו את התשובה שלכם בעברית ותנו לגוגל לתרגם לאחר מכן עשה "החלף" ותבדוק אם התרגום של מה שכתוב באנגלית הוא תואם למה שאתם כתבתם. אם לא, תנסו לתקן ולבדוק שוב, עד שתגיעו לתוצאה הרצויה מבחינתכם, תעתיקו ותדביקו במקום הנכון בטופס.

בעת מילוי הטופס תדרשו להעלות תמונה שלכם בגודל 5*5, עדכנית לדמותכם הנוכחית, צבעונית, בו ניתן לראות את הפנים שלכם בשלמות, ללא משקפיים.

את הטופס כולו יש להדפיס ולהביא ביחד אתכם לשגרירות, אין אפשרות לשלוח אותו במייל.

כל אדם מגיל 14 צריך לעשות את כל התהליך, כך שאם אתם נוסעים ביחד כמשפחה, צריך למלאות כל טופס בנפרד (ולשלם עליו אגרת תשלום), לכל אחד מהנפשות שרוצים להכנס לארצות הברית.

כמו כן תצטרכו לכתוב לאיזה שגרירות אתם פונים, כשתושבי ירושלים וכל מה שמעבר לקו הירוק – מגיעים לשגרירות ירושלים, משאר המקומות בארץ – לשגרירות בירושלים.

שלב 2: תשלום האגרה לויזה

לאחר מכן, עליכם להיכנס לאתר הרשמי לשירותי ויזות ולשלם את האגרה בסכום של 160 דולר. שימו לב שאם אתם נוסעים כמשפחה – כל אחד מהבוגרים מעל גיל 14 צריכים למלא את הטופס 160-DS וגם לשלם את האגרה. יש להדפיס את האישור על התשלום לאגרה. ניתן לשלם גם דרך דואר ישראל.

כשתגיעו לשגרירות, יקחו לכם את הדרכון ויחזירו אותו לאחר כמה ימים, בשלב זה תוכלו לבחור איך תקבלו את הדרכון והמסמכים – דרך דואר ישראל או בתוספת תשלום דרך חברת שליחויות.

אל חשש, הסיומת של אתר זה הוא com ולא gov, כי זו חברה פרטית שארצות הברית עובדת איתה, והאתר מאובטח לחלוטין.

שלב 3: קביעת מועד לראיון

יש לקבוע תור באינטרנט, באופן מקוון לראיון בשגרירות. כאמור, תושבי ירושלים והשטחים הולכים לשגרירות ירושלים, שאר הארץ לשגרירות תל אביב.

לאחר שקבעתם את התור לראיון, ישלח לכם מייל לכתובת שציינתם, שמאשר את המועד. גם את האישור\ההזמנה הזו – יש להדפיס ולהביא אתכם לראיון.

שימו לב: למרות שילדים מתחת לגיל 14 לא צריכים ויזה, מכל מקום אם אתם לוקחים ילד קטן לחו"ל, יש לקחת אותו אתכם ביחד לראיון.

שלב 4: הראיון

מה להביא ליום הראיון? יש להביא:

  1. דף אישור מודפס על מילוי טופס DS160  
  2. מכתב הזימון לראיון
  3. דרכון נוכחי (עדיף גם דרכון ישן אם יש). שימו לב שהתאריך של הדרכון צריך להיות בתוקף לחצי שנה לפחות מרגע הנחיתה בארצות הברית.
  4. קבלה על תשלום האגרה
  5. תמונה עדכנית. באתר של השגרירות יש הוראות רבות לגבי תמונה זו, כדאי לכם להיכנס ולהסתכל כדי שלא תצטרכו לחזור חזרה בשביל התמונה. באופן כללי, צריך תמונה ברורה שרואים בה את כל הפנים שלכם על רקע לבן. התמונה צריכה להיות מקורית (בלי אפקטים) ועדכנית לדמות הנוכחית שלכם, בלי משקפיים.
קרא עוד...  קניית רכבים לפירוק - כל מה שרציתם לדעת

מסמכים חשובים נוספים

מלבד כל האמור, מומלץ מאד להביא אתכם מסמכים המוכיחים את חוסר רצונכם להישאר בארצות הברית:

  1. מכתב ממקום העבודה, שמתאר כמה זמן אתם עובדים במקום והמלצה לגבי המשך ההעסקה שלכם.
  2. אם אתם עצמאים – מכתב המתאר את העסק שלכם: רישיון העסק, רישמת העובדים, אישור חתום מרואה חשבון המתאר את את סוג העסק, כמה שנים הוא עובד, ומה מחזור הרווחים שלו.
  3. מומלץ להביא שלוש תלושי שכר אחרונים, מה שבעיקר הם מחפשים זה שההנסה שלכם היא לפחות 5000 ₪ לחודש.
  4. מסמכי בעלות על רכב או דירה, או לחילופין חוזה שכר דירה
  5. מסמכים המראים את ההרכב המשפחתי שלכם, שעדיין נשארת בארץ, ולכן אתם ממש לא מעוניינים להגור לארה"ב.

איך הולך להיות בשגרירות?

לשגרירות עצמה אבור להביא תיק, טלפון סלולרי, או בקבוק שתיה. אלא רק את הניילונית עם כל המסמכים. היאזרו בסבלנות, זה לקוח הרבה זמן (ואולי כדאי להביא ספר, כשאין פלאפון, על מנת להעביר את הזמן בנעימים).

הראיון עצמו

הראיון עצמו מתרחש מבעד לחלון של זכוכית, עם נציג השגרירות. מדובר על ראיון קצר של כמה דקות, הנציג ישאל מה מטרת בואכים לארצות הברית, ועוד כל מיני שאלות שונות. שימו לב לענות לו בצורה ישירה וגלויה, מבלי להסתיר כלום. אין סיבה להיות בלחץ, וגם אם אתם בלחץ אל תראו את זה לא לקצוץ ציפורנים, לגרד בשיער, לזוז בלי מנוחה, אלא נסו לשדר נינוחות וענות באופן ענייני על כל השאלות. ייתכן שכבר בסיום הראיון יודיע לכם הנציג עם קיבלתם אישור לויזה. אך בכל מקרה לא תקבלו אותה מיד, אלא היא תשלח ביחד עם הדרכון דרך דואר ישראל או חברת שליחים (כפי האפשרות שבחרתם בשלב התשלום).

איך מבררים אם יש לי אישור או לא?

תוכלו לעקוב אחרי הבקשה שלכם, ולברר את הסטטוס שלה בטלפון של השגרירות: 035197475 או לחילופין דרך אתר האינטרנט של השגרירות:  https://il.usembassy.gov/he/visas-he/administrative-processing/

הוצאת ויזה לכל המשפחה

שימו לב שאם אתם נוסעים כמשפחה, ורוצים לקבל ויזה לכל המשפחה, עליכם לבצע את תהליך מילוי הטפסים והתשלום לגבי כל אחד מבני המשפחה בנפרד. אמנם, כשמגיעים לשגרירות יש להגיע כולם ביחד לאותו ראיון, ולהביא גם את הקטנים מגיל 14 ביחד אתכם.

ויזה לכמה זמן?

התוקף של הויזה הוא לעשר שנים, שמתחיל מרגע 'אישור הויזה'. אך תוכלו לשהות עד חצי שנה בלבד בכל נסיעה בתוך עשר השנים הללו. אם תוקף הויזה שלכם פג לאחר שנת 2008 לא תצטרכו לעבור את כל הראיון מההתחלה כדי לחדש את הויזה, אלא תוכלו להאריך את הויזה על ידי שליחת בקשה לשגרירות.

סוגי הויזות שונות

מי שיעיין בויקיפדיה בערך ויזה לארצות הברית, ימצא שיש עשרות סוגי ויזה שונים, כשכל אחת מהם מציינת מטרה מדיוקת עבור מה הגיע אותו אדם לארצות הברית, נכתוב את הסוגים היותר נפוצים:

  • ויזה A – מונפקת לדיפלומטים (A1) ולבני משפחותיהם (A2) ולעוזריהם (A3)
  • ויזה B למבקרים – היא הויזה השכיחה ביותר, וידועה כ"ויזה לאורחים זמנייים לצורך עסקים או בליוי". ובאופן פרטי יותר, אם מטרת נסיעתכם היא בילוי תקבלו 1-B ואם היא לצורך עסקים תקבלו 2-B
  • ויזה F לסטודנטים – מיוחד לסטודנטים הלומדים או מתחילים ללמוד במוסדות אקדמאים ברחבי ארצות הברית. לצורך קבלת ויזה שכזו, יש להירשם קודם במוסד המוכר במערכת הSEVIC (המקביל למל"ג שלנו). ולאחר קבלת טופס 20-I ממוסד הלימודים יש להמשיך בהגשת איזור לויזה. הסטודנטים יצטרכו להוכיח בראיון שיש באפשרותם לממן את הלימודים ואת השהות שלהם בעודם לומדים בארצות הברית.
  • ויזות K לארוסים ובני זוג – ויזות שנועדו לבני זוג של אזרחי ארצות הברית. אף על פי שזויזה זו נקראת "ויזה זמנית" בפועל היא קבועה ממש, ויכולה להמשיך עד סוף החיים. סוג ויזות 3-K, 4-K הם כאלו המאפשרות לנושא אותם להיכנס ולצאת מארצות הברית, ואף לעבוד בארצות הברית בהיתר.
קרא עוד...  כנען - גזע של כלבים ישראלים

בעיות שעלולות לצוץ בדרך

שימו לב שיש כמה דברים שיכול להיות שיגרמו לכך שהשגריות לא תסכים לתת לכם ויזות. קראו את הדברים הבאים ותוודאו שאתם לא עושים את הטעויות הללו:

  1. אם הטופס של 160-DS שמילאתם איננו מולא כראוי.
  2. אנשים עם עבר פלילי, שיש חשש שהם מנסים לברוח לארצות הברית – כנראה שיועכבו בכניסה
  3. חיילים משוחררים, צריכים להראות ולהוכיח כמו שצריך שהם לא מתכוונים להגר לארצות הברית, אלא רק לנסוע לטיול.
  4. נסיעת עבודה ליותר מחודש – ההנחה של ארה"ב היא שאם העבודה שלך מסכימה לשחרר אותך למשך יותר מחודש – כנראה שיש להם בעיה איתך, ובעצם זה אומר שאתה מנסה לעבוד בארצות הברית, כלומר להגר… אם אתם רוצים לצאת לטיול יותר מחודש, עליכם להראות את חשבון הבנק שלכם, שאכן מאפשר לכם לעשות טיול שכזה.
  5. שהות בארצות הברית למשך חצי שנה – הנחת היסוד של השגרירות היא שמי שבא רק כדי לטייל, במשך חצי שנה הוא כבר מיצה את כל מה שאפשר לחפש בארצות הברית, אז אם הוא רוצה להגיע שוב פעם – כנראה זה כדי לעבוד ולהרוויח בארצות הברית, כלומר 'להגר'

אם לא קיבלתי ויזה, מה לעשות?

בעיקרון אומרים שצריך לחכות חצי שנה עד שמבקשים מחדש אישור לויזה. אולם אם דוחפים קצת, ובוודאי אם משתמשים בחברה שמתמחה בתחום – ניתן כבר מיד לאחר הדחיה לנסות שוב לקבל ויזה.

אשרת כניסה ואשרת שהיה

אם קיבלת ויזה, אז השגרירות תיתן לך "אשרת כניסה" על פי רוב מדובר על 10 שנים, שבתוכם יש לך "אישור כניסה" לארצות הברית. ביחד עם זה גם ניתם "אשרת שהיה" כלומר כמה זמן מותר לך לשהות מרגע שנכנסת לארצות הברית (גם אם זה היה ביום האחרון ל"אשרת כניסה"), על פי רוב מדובר על חצי שנה.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן