דברי אמת, דברי אמת על הגמרא, בבא קמא י״א ב

א

ד"ה בכור שנטרף בא"ד ועוד דאסיק בגמרא כו'. זה אינו מובן כלל כי זה הוא בכלל הקושיות הראשונות שהזכיר קודם ודו"ק. כי עתה בשעת כתיבה איני זוכר כי לא עיינתי עתה בהתוספת וי"ל כי קודם הקשה רק מכח ה"א וע"כ כתבו לעיל רק משמע קצת ועתה הקשו יותר כי מביא פסוק יתר על זה ודוק כי (מעין זה) הוא ועתה איני זוכר העיקר ואין לי זמן לעיין ולזכור כ"א ברמז ולא מצאתי תירוץ אחר על זה וצ"ע:

ב

מה שעל בניהם כו'. י"ל רצונם שלא נפרש טעם שאין שמין שאין מקפידים בדבר מועט וא"כ אפשר גם בגדי שבת אין שמין ואך זה לא ניחא דא"כ נתת דבריך לשיעורין דפעמים שוים יותר שעל בניהם ממה שעליהם לכך כתבו טעם אחר וא"כ ניחא פסק רב אלפס משא"כ לפי הנ"ל:

ג

ד"ה את מהימנת לי בשבועה. רצונם בדבריהם וגם הסמיכות של וקשה אחר דבריהם משני דמחמת הקושיא הייתי אומר דחדא הוא גם שם הטעם משום שבועה וא"כ הלכה כרבא לכך הקדימו שלא כן הוא ולא קשה די"ל (והוא נפקא מינה לדינא) וק"ל:

הסבר על זכויות יוצרים

דברי אמת
רשיון: Public Domain
מקור: www.nli.org.il

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן