לקט יושר, חלק א (אורח חיים) מ״ו

א

וזכורני שלא רצה לישן בחדר שיש בו ספרים. אבל אם הספרים היו ברשות אחרת כגון שמונחים בחדר למעלה מעשרה טפחים על זה אינו מקפיד, ובשעת הדחק היה פורס עליהם טלית. וזכורני שהיה חולץ מנעל של שמאל תחלה כי אבר הימין הוא חשוב. אסור לשמש אצל הנר אפילו ע"י האפל טליתו, אלא יעשה לו מחיצה או יכפה עליו כלי. כן כתב המיימוני בהלכות יו"ט בפרק ד' בהג'1 י"ג ע"ב. ואמר שמותר לכפה עליו הכלי אפילו בשבת. וכן משמע בסמ"ק במצוה לשמח אשתו, ואפילו היא מעוברת מצוה לשמחה, פי' שלא בשעת עונה, אבל עונה שייך נמי במעוברת. והיכי שאינה מעוברת הכל מצוה משום פריה ורביה, כן משמע בפסחים בסוף פ' אלו דברים (דף)2 סק"ד. ואמר לי מי שאין לו כח לקיים שתי עונות בשבוע אחת, בליל טבילתה ובליל שבת אח"כ, יתקיים של ליל טבילתה משום דאין לדחות המצוה, אע"פ שנשים שלנו אינן טובלות בזמנן.

ב

והיה הולך חוץ לסוכה ועשה חפצי אשתו וחוזר מיד לסוכתו, אבל בשאר ימות השנה אינו חוזר מיד לחדרו. וזה דקדקתי בו כשעושה חפצי אשתו כשנוטל ידיו בשחרית [מיד אח"כ] היה משפשף [באותו מקום בידו], פעם אחת במים. [וכן מצאתי בס' הגן שכתוב כן בשם ס' החסידים ע"ש]. ואח"כ לקח עוד מעט מים על ידו [וברך כסדר הברכות]. ואין קפידא אם שוכב [אחד] כל הלילה בגלוי הראש אפילו כשעשה חפצי אשתו. ועשה חפצי אשתו בר"ה. והעתקתי ממהר"ר יודא אוברניק יצ"ו שהעתיק ממהר"ר פנחס יצ"ו ששמע מן הגאון זצ"ל, שהורה הלכה למעשה שאשה יכולה לטבול לבעלה בר"ה. ונוהגין לברך על הבתולין למחר כשעמד ממטתו כמו שכתב האש' בפ' קמא דכתובות1 ע"ב ע"ב. ואע"ג שכתב האשירי בבכורות2 סי' ט"ו. הגאונים האחרונים תקנו ואמרו כל ברכה שלא (נמצא) [נמצאה] בתלמוד אינה ברכה. וזה הנוסח מברכת בתולים כתב בס' אשירי: ברוך אשר צג אגוז בג"ע שושנת העמקים בל ימשול זר במעיין חתום ע"כ אילת אהבים שמרה בטהרה חוק לא הפרה. ברוך הבוחר בזרעו של אברהם. נשלם סדר עבודת היום בעזרת צור נורא ואיום.

הסבר על זכויות יוצרים

לקט יושר
רשיון: Public Domain
מקור: www.nli.org.il

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן