אור זרוע, חלק ג, פסקי בבא בתרא קנ״ט

א

וכתב רבינו שמואל זצ"ל וקיימא לן כרב נחמן בדיני דאת וחמור קנה מחצה. וכן פסק רבינו יצחק אלפס זצ"ל כרב נחמן. וכן כתב רבינו ברוך מארץ יון זצ"ל דהלכה כרב נחמן דאמר קנה מחצה. כתב רבינו שמואל זצ"ל נכסיי לבראי די יהווי ליכי מינאי לא היתה אשתו מעוברת והילכך לא קני כדלקמן דבכי האי גוונא לא אמרי' דעתו של אדם קרובה אצל בנו אלא היכא דמזכה לעובר שבמעי אשתו כבר. ושוב מצאתי כן בפר"ח זצ"ל עכ"ל:

ב

[שם]
ההוא דאמר לדביתהו נכסיי ליך ולבניך. אמר רב יוסף קנאי איתתא פלגא כנגד כל הבנים היא מחצה והם מחצה. אמר רב יוסף מנא אמינא לה דתניא ר' אומר והיתה לאהרן ולבניו מחצה לאהרן ומחצה לבניו:

ג

[שם ע"ב]
והילכתא כרב יוסף בשדה קנין ומחצה. ההוא גברא דשדר פיסקא דשיראי לביתיה פי' חתיכת מעיל וסתם שלח לחלק לבני ביתו. אמר ר' ינאי הראוי לבנים מלבושי זכר לבנים. לבנות לבנות. ולא אמרן אלא דלית לי' כלתא אבל אית ליה כלתא לכלתיה שדר. ולא אמרן אלא דאנסיבא ברתיה שאינה מוטלת עליו אבל לא אנסיבא ברתיה לא שביק אינש ברתיה ושדר לכלתיה:

הסבר על זכויות יוצרים

אור זרוע
רשיון: Public Domain
מקור: www.nli.org.il

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן