א
י"ז תנאי המצות מבוארים בס' חרדים ואלה הם: תנאי השמירה מעבירה. כל העובר עבירה א' קונה לו קטיגור א'.
ב
התנאי הא' לחקור בכוונה עד היכן מגיע פגם העבירה שרוצה לעבור ונגד מי מורד ומי הרואה אותו אפילו במסתרים ובאיזה זמן האם הרשות נתונה לבטל זה הזמן מעבודת הש"י כ"ש למרוד בו.
ג
התנאי הב' היראה הגדולה והחרדה ופחד ורתת מעשיית העבירה.
ד
התנאי הג' העצבות הגדול דע"י עבירה זה הוא משחית דיוקנו של מלך והוא כפוי טובה שבחיות שנתן לו הוא מורד ודורנא הוא משדר לסט"א ונסיון הוא דשדר לי' קב"ה.
ה
התנאי הד' שלא יעשה מהעבירה לא כולה ולא מקצתה.
ו
התנאי הה' הדקדוק הגדול בעבירה להזהר מכל פרטים ודקדוקיה.
ז
התנאי ו' הניסים והבריחה וההמלטה מעבירה כמרז"ל ובורח מן העבירה וירץ לעשות מצוה כמרז"ל הוי רץ למצוה קלה ונא' דרך מצותיך ארוץ פי' צדקה וטבילה.
ח
התנאי הז' שלא יעשה העבירה לא ע"י עצמו ולא ע"י שלוחו.
ט
התנאי הח' עבירה שתבוא לידו ידחנה וישגיח שלא יכשל בעבירה אחרת מפני שעבירה גוררת עבירה.
י
התנאי הט' לא יעשה ב' עבירות יחד והרי בעבירה יש שני עבירות אחת העבירות נגד הקב"ה ב' שמשחית נפשו ורוחו כו'.
יא
התנאי הי' שתהא העבירה בזוי' מאוד בעיניו.
יב
התנאי הי"א לא יאמין בעצמו ולא יתעלם תמיד ממנו המורא הגדול והשמירה פן יבוא לידי עבירה ח"ו וזהו ירא חטא.
יג
התנאי הי"ב שיבזה ויטול עצמו ויבכה על רוע מזלו שבא לידי הרהור עבירה ואבל יחיד יעשה לו קודם עשייתה כמו שמתאבל אדם על קרוביו כ"ש דאדם קרוב אצל עצמו והרי ע"י העבירה ממית עצמו.
יד
התנאי הי"ד שיתבונן מה הוא מאבד בעונו עולם מלא כמרז"ל לא זכה אוי לו שהכריע עצמו וכל העולם כולו לכף חובה שנ' וחוטא א' יאבד טובה הרבה ולפיכך נברא אדם יחידי ללמדך שכל המאבד נפש א' מישראל כאילו איבד עולם מלא כ"ש נפשו של עצמו ובניו שנאמר פוקד עון אבות של בנים.
טו
התנאי הט"ז כשיסתינו היצה"ר לעבירה ירוץ אל מקום הרבה בני אדם כי שם יתבייש ויבוש על שלא בוש מהבורא ית"ש.
טז
התנאי הי"ז שיתבונן שיתנו לו עונש על העבירה כי אין הקב"ה ותרן ויתבונן במרירות העונשים או בתשובת המשקל ויהיה תמיד לבו נשבר בתשובה על העבירות שכבר עבר ויהיו כל ימיו בתשובה ושב ורפא לו:
יז
תם ונשלם בעזרת ה'
הסבר על זכויות יוצרים
כתר שם טוב
רשיון: Public Domain
מקור: www.nli.org.il
מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.