חשבון הנפש ס״א

א

ע"כ נתקנו בכאן נפישה של תקופה שלמה כדי שיהיו הכחות הצריכין למדה אחת חוזרין ונובעין מעט מעט, ובמשך אותה תקופה צריך להשמר מן הרוחות ומזיקין הקשין למדה זו, אלא שבתוך כך ימשיך חינוך אותה המדה בדרך אגב וטפל בלבד (סי' ל"ג) דהיינו שלא יקשה ערפו אז נגד שונאו בכח, אלא יניח לו הנצוח בשעת הדחק, ודי לו ברשימות קטנות שהוא משייר בכל פעם, וע"י חינוך מתמיד בחכמה ובתחבולה של חילוף הטורח והנפישות לסירוגין, ובהדרגה יכול כל אדם להגיע אפילו למדרגה היותר גדולה של חסידות, וכמשרז"ל יכול כל אדם לעשות עצמו כמשה רביגו ע"ה:

ב

ד"מ באותה העלאה הנ"ל (סי' ל"ו) יכול אדם להכניע היצה"ר ולשבר כל תקפו עד שאפילו אם יתבע איזה דבר הכרחי לבריאת גופו ימנע משאלתו ויתגבר עליו עד שתפסוק תאותו לגמרי, ואז ימלא מחסור הגוף במדה ובמשקל, עפ"י עצת הנשמה המשכלת:

הסבר על זכויות יוצרים

חשבון הנפש
מקור: www.nli.org.il

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן