חיים וחסד ער״א

א

ובראשי חדשיכם תקריבו עולה לה' (במדבר כח, יא). כי זה ידוע (של"ה – פרק תורה אור מתו"כ) שענין הקרבנות היה שהיה מקריב ומעלה נפשו להשי"ת, ועל כן נקרא קרבן עולה לה', ר"ל עליית הארציות לשרשו. וקרבן חטאת היא היראה, שיעשה בלבו יסוד להיראה, וקרבן שלמים הוא התקשרות. וכן כל המדות היה מעלה לשרשם ובזה היה מעורר שרשם למעלה, במדת אהבה שלו היה מעורר מדת האהבה של השם יתברך, וכן כולם, ועל ידי זה היה נמשך להם חיות חדש ושכל חדש למדותיהם. ועכשיו אף שאין לנו זה בעובדא אך יכול לפעול זאת בדיבורים פרשת הקרבנות, ומי שמעלה הפנימיות מהאותיות על ידי זה מעורר מדות עליונות, ומי שמעלה רק הלבוש הם האותיות לבד אין לו קיום, כי הלבוש סופו ליפול, כי הלבוש הוא רק קיום העולם הגשמי, על כן צריך להעלות הפנימיות מהאותיות.

ב

וזהו (דברים כט, כח) 'הנסתרות לה' אלהינו', הוא פנימיות המדות, אבל 'הנגלות' הוא הלבוש הם האותיות, הוא רק 'לנו ולבנינו', קיום העולם הגשמי, וכשיעלה הפנימיות הנ"ל אז יכול לעורר התחדשות השכל שנקרא ראש ועל ידי זה יפלו הגופניות שהוא הלבוש: אימא עד הוד איתפשטת (תקו"ז ז.), דרך משל כשהתנוק יונק משדים טועם טעם ותענוג, כך האדם טועם טעם ותענוג כשיונק מחכמה, ומכניס טעם ותענוג שזכה להיות עובד ה' ונותן הודאה ושבח עליו לבוראו:

הסבר על זכויות יוצרים

חיים וחסד
רשיון: CC-BY-NC

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן