שִׂמְחַת תּוֹרָה – דובב שפתי ישנים

תוכן עניינים הצג

——–

כ"ט, א': וַיִּשָּׂא יַעֲקֹב רַגְלָיו וַיֵּלֶךְ אַרְצָה בְנֵי קֶדֶם.

פֵּרֵשׁ רַשִּׁ"י : *(((מדרש רבה בראשית פ' ע'.))) מִשֶּׁנִּתְבַּשֵּׂר בְּשׂוֹרָה טוֹבָה, שֶׁהֻבְטַח בִּשְׁמִירָה, נָשָׂא לִבּוֹ אֶת רַגְלָיו וְנַעֲשָׂה קַל לָלֶכֶת.

*(((פירוש זה אמר לי כ"ק האדמור ממודז'יץ שליט"א באחת מפגישותיי עמו, ולחיבת האומר ולחיבת הנאמר הבאתיו בכתובים.))) וְכִי מַה יֵּשׁ לְיַעֲקֹב לְמַהֵר לָלֶכֶת אַרְצָה, כְּשֶׁפָּנָיו מוּעָדוֹת אֶל לָבָן הָרַמַּאי? וְעָם כָּל הַשְּׁמִירָה וְהַהַצְלָחָה – *(((קהלת ב', ב'.))) לַשִּׂמְחָה מַה זֹּה עֹשָׂה*(((שהרי גם ביוסף הצדיק, עם כל שגשוגו והצלחתו במצרים, לא נאמר בו אלא (בראשית ל"ט, ב') "ויהי ה' את יוסף ויהי איש מצליח…", ואמרו חז"ל (מגילה י' ע"ב) אין ויהי אלא לשון צער, שעל אף הצלחתו, סוף סוף היה במצרים… מהנ"ל שליט"א.))) ? וְהִנֵּה מוּבָא בַּמִּדְרָשׁ שֶׁנֶּחְלְקוּ חֲכָמִים בְּסֵדֶר הַמְאֹרָעוֹת: שֶׁיֵּשׁ אוֹמְרִים שֶׁרַק לְאַחַר שֵׁינַת יַעֲקֹב וַחֲלוֹמוֹ, הָלַךְ *(((ועל פי זה יובנו גם כן דברי המדר"ר שם שכתב שהבאר והעדרים רומזים לתורה ולסנהדרין ולביהכ"נ, ולאור האמור מובן מה הקשר. ע"ש. ))) לִלְמֹד בִּישִׁיבַת שֵׁם וָעֵבֶר, וּלְאַחַר מִכֵּן הָלַךְ אֶל בֵּית לָבָן. וְאִם כֵּן, מוּבָן עַל מָה הַשִּׂמְחָה הַגְּדוֹלָה – עַל שֶׁהוֹלֵךְ לִלְמֹד תּוֹרָה, שֶׁבְּשָׁעָה שֶׁהוֹלְכִים לִלְמֹד תּוֹרָה – כָּל מַה שֶּׁהָיָה לִפְנֵי, וְכָל מַה שֶּׁיִּהְיֶה אַחֲרֵי – הַכֹּל נִשְׁכַּח וְנֶעְלַם, וּכְאֵינוֹ קַיָּם, *(((משלי כ"ד, כ"ו.))) וּשְׂפָתַיִם יִשַּׁק מֵשִׁיב דְּבָרִים נְכוֹחִים.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

לזכות הרב המחבר

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב דוד רחימי שליט"א
דובב שפתי ישנים

על פרשת השבוע
יכיל בקרבו הגיגים ופנינים יקרים, הליכות הלכות ומוסרים, את הלב מעוררים,
לתשובה ולמעשים, העולים ונלמדים, מדבריו הטהורים, ופירושיו המאירים,
על חמשת החומשים, של גדול המפרשים רבינו שלמה יצחקי – רש"י ז"ל.
ונלווה בכתובים, "דובב מישרים", באור הדברים, ומקור המאמרים.
נתחבר בעזרת ה' יתברך – מאתי דוד רחימי יצ"ו – חולון יע"א
שנת "יראת ה' אלמדכם" (תשע"ב) לפ"ק

לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן