——–
יום שלישי א' סיון תשע"ו
לכבוד הרב פולק שליט"א מחבר הגליונות 'אז נדברו'
מה שהקשה כת"ר איך למד דוד המלך ע"ה בלא הפסק ביום מיתתו כדאי' בשבת דף ל' ע"ב, דהרי דוד מת בעצרת [א"ה כמ"ש בירושלמי דביצה פ"ב ה"ד הו"ד בתוס' חגיגה י"ז ע"ש], והרי הכל מודים בעצרת דבעינן נמי לכם.
הנה שם היה בזה שאלה של פקו"נ, וכל הטעם שנתאמץ כ"כ בתורה הוא משום שידע שימות בשבת, והנה באמת כבר גבי שבת ילה"ק דהרי ג"כ צריך לאכול, אלא די"ל ג"כ שהיה כאן פקו"נ, וכמו"כ א"נ י"ל בלא זה דס"ל להך סוגיא דגמ' [דרב יהודה אמר רב קא"ל], כר"א דאמר שא"צ לכם, אלא יכול לעשות כולו לה', או דאמר לה אליבא דר"א, ומצד שבת י"ל שנהג להקל מצד מה דקי"ל שמוחלין לו על שבעים שנה וכו'.
——–
לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים
לזכות הרב המחבר
האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.
בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.
ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.
בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב עקיבא משה סילבר שליט"א
שו"ת עם סגולה – חלק א
אסיפת תשובות ומכתבים בענינים שונים בהלכה ובאגדה
שהשבתי בהזדמנויות שונות – בחמלת ה' עלי
עם תשובות ממרן הגר"ח קניבסקי שליט"א
עקיבא משה בלאמו"ר הגאון רבי יצחק אייזיק שליט"א סילבר
קרית ספר תשע"ו
לפי רישיון Creative Commons-CC-2.5