——–
זה למדנו מיוסף הצדיק, והוא פשוט לברוח מיד, מבלי להתפלפל ואפילו לא לרגע אחד, כל התמהמהות ואפילו מעטה מסכנת את הנצחון. בכל התמהמהות נותן אתה פתח של שכנוע בדרך פלפול לשטן לספק לך את אמיתות האסון שבעבירה, ולהקליש בעיניך את חומרתה, ובצירוף שוחד התאוה שמנפנף בו היצר בידו השנית – הרי שרוב ככל סכוייו להצליח בפיתויו.
ולכן סכנת הגרירה לפלפול היא עצומה, והדרך היא לברוח הן במעשה והן במחשבה מכל משא ומתן עמו, ולהחליט, עבירה זה אש! זה רעל ומות אין מה להתפלפל! אין מה לשאת ולתת!
——–
לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים
לזכות הרב המחבר
האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.
בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.
ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.
בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
נפשי בשאלתי חלק א – שו"ת
הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
לפי רישיון Creative Commons-CC-2.5