יד. תועלת ג' – הנפילות מוציאות מהסטנדרט:

דף הבית ספרי קודש אונליין ספר בים דרך - במדבר יד. תועלת ג' – הנפילות מוציאות מהסטנדרט:
תוכן עניינים הצג

——–

הסתפקות במועט עבודה גדולה היא – אולם לא ברוחניות. אסור לאדם להסתפק בשגרה במצות אנשים מלומדה ולעבוד מתוך הרגל, כי אז מה תהיינה התוצאות: שמירת העינים והלשון, פעם כן פעם לא… הקביעות בלימוד פעם כן פעם לא… פעם מתפללים טוב, פעם ככה – איך שבא… פעמים מתגברים על המידות פעמים שלא, וכך יכול האדם להמשיך שנים על גבי שנים מבלי להתקדם, ולא עוד אלא גם להיות שבע רצון ממצבו מבלי לתבוע כלום מעצמו. ובפרט כשלפעמים ישנה גם התלהבות קצת בתורה ותפילה, כמה מסוכן אדם זה להעביר את חייו בטעות. מתי יתעורר אדם זה ויבין שמצבו מסוכן, וצועד הוא בכיוון לבאר שחת ואין להקב"ה נחת רוח ממנו, ומקפיד הוא עליו על היותו חסר לב וכולו חיצוניות בלבד, הלא רק כשימעד ויפול גם מהסטנדרט שלו, רק אז יבין שעם עבודת ה' סטנדרטית אי אפשר להיות בטוח מיצר הרע, ועבודה כזו אינה בר קיימא, וחייבים להתאמץ ולגדור גדרים וסייגים, ולהיות יותר רציני.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בים דרך – בראשית

אמונה ובטחון
הרה"ג יעקב ישראל לוגאסי שליט"א

לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן