יב. התנאי המותנה כדי שיהא בכח התורה לשנות את לומדיה, הוא כשיצרף במחשבתו את "נותן התורה" לתורה שעוסק בה והוא "יראת שמים"

דף הבית ספרי קודש אונליין ספר בים דרך - שמות יב. התנאי המותנה כדי שיהא בכח התורה לשנות את לומדיה, הוא כשיצרף במחשבתו את "נותן התורה" לתורה שעוסק בה והוא "יראת שמים"
תוכן עניינים הצג

——–

וזהו שאמר הקדוש ברוך הוא על התורה, בת אחת יש לי ותורה שמה, להשאירה אצלי איני יכול לפי שכאן למעלה אין צורך בה להתגלות מלכותי, שהרי כאן במקום המלאכים והשרפים ועולם הנשמות, טבעי הוא התגלות מלכותו יתברך, אלא צריך את התורה לתחתונים לקיימה במצוות מעשיות, ולהמשיך דרכה את התגלותו יתברך גם למקומות המרוחקים ביותר.

ומאידך להיפרד ממנה איני יכול, לפי שבה טמון כוח מלכותי, שהרי התורה שמותיו של הקדוש ברוך הוא, ואיך אוכל להיפרד ממנה, ולכן מה העצה? מבקש הנני עשו לי קיטון שאדור ביניכם, והיינו שנשכין את "נותן התורה" בינינו, דהיינו עצתו יתברך לפתור בעיה זו בכך שבהיותנו עוסקים בתורה שהיא הבת מלך, נדביק מחשבתנו בבורא – נותן התורה, ובכך לא יהא פירוד בין המלך לבתו, מה שאין כן כשנעסוק בתורה בהפרדת מחשבתנו מנותן התורה, תחזור הבעיה למקומה: "להיפרד ממנה איני יכול".

ומובא בספר "אורחות צדיקים" – הנהגות האר"י, להרב המקובל רבי חיים שלמה פירנאדיס דיאש זצוק"ל וזה לשונו:

אף גם בעסק התורה, אל יחשוב שעוסק בתורה כדי שידע מה שיש בה, אלא שעוסק בה כשור לעול וכחמור למשוי, לקיים מצות בוראו, וליחד שם ה' על ידי עסק התורה.

ואומנם נכון שבעסק התורה ממש כשלומד בה אין צריך לחשוב אלא רק מעסק התורה בלבד כמבואר ב"נפש החיים" שער ד' בפרקים הראשונים, אולם צריך שתהא תכלית כוונתו בעסק התורה לא בשביל לדעת מה כתוב בה בלבד אלא על מנת לידבק על ידה בה', וכמבואר שם ב"נפש החיים" שמידי פעם באמצע לימודו יקשר מחשבתו בנותן התורה.

ובאלשיך הק' פירש: "ושכנתי בתוכם", בתוכו לא נאמר אלא בתוכם – בתוך כל אחד ואחד, דהיינו שיש לצרף לתורה – בת המלך – את נותן התורה שהוא הקדוש ברוך הוא, ולא להפריד בין התורה להקדוש ברוך הוא, וזאת על ידי יראת שמים.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בים דרך – בראשית

אמונה ובטחון
הרה"ג יעקב ישראל לוגאסי שליט"א

לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן