ט. ככל שהמעשה חריג ביותר או פומבי כן השפעתו הן לרע והן לטוב

דף הבית ספרי קודש אונליין ספר בים דרך - במדבר ט. ככל שהמעשה חריג ביותר או פומבי כן השפעתו הן לרע והן לטוב
תוכן עניינים הצג

——–

וברור הדבר, שככל שהמעשה החריג הוא פומבי יותר – הרי שהוא מרשים ומפעיל יותר, הן בשלילי כמעשה זימרי בן סלוא שהיה בכח מעשהו המתועב הפומבי והחריג להמיט שואה על כלל ישראל, והן במעשה הפומבי והחריג החיובי של פינחס להציל את כלל ישראל, וכמו כן גם כאשר מעשה חריג נעשה ביחיד ואף שלא בפומבי, לפחות פועל הוא להציל את אותו יחיד, ולא מעט כוחו מלזכות את עושהו בישועה למעלה מהטבע, וכמו שיבואר עוד להלן.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בים דרך – בראשית

אמונה ובטחון
הרה"ג יעקב ישראל לוגאסי שליט"א

לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן