——–
בשום אפן לא תצליח להחזיק מעמד לעמד בנסיון שמירת העינים, כשהנך בחברת קלי דעת המזלזלים בערך חיוב השמירה. גם ככה קשה מאד להתמודד, מצד החשק והרצון העצמי, על אחת כמה וכמה כשיתוספו לך לחצים אחרים להפקר העינים מצד הלעג שילעגו לך, או אפלו מצד הבושה – שודאי תהא בוש להיות פנאטי וקיצוני ולא תמצא את מקומך בחברתם; מצד אחד להחשב כאחד מהם, ומצד שני להיות שומר עינים, ובפרט שברור שבחברתם יצנן אצלך חמר השמירה, ואלו הם דברים פשוטים ללא ספק. ולכן התנאי הראשון – לברח מחברים קלי דעת.
"והיה עקב תשמעון", אומר רש"י: מצוות שאדם דש בעקביו. ושמעתי מהרה"צ רבי דן סגל שליט"א (בהספד הרה"ג נסים יגן זצ"ל), מדוע תלתה התורה את כל השכר במצוות שאדם דש, בעקביו דוקא, והלא יש מצוות גדולות ונכבדות? ואמר: כיון שנאמנות האדם לה' נמדדת במצוות הקטנות, במצוות הגדולות אדם מרגיש ספוק ועבוד. אולם בדברים הקטנים אין הרגשת ספוק כלל, ורק הנאמן האמתי הוא שמדקדק בדברים קטנים ואינו מסתכל על ערך המצוה אלא על מי שצוה עליה.
——–
לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים
לזכות הרב המחבר
האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.
בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.
ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.
בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
תפארת ישראל
הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א לפי רישיון Creative Commons-CC-2.5