הצדיק אינו מבקש להקל מעליו את קיום המצוות, אלא מתאוה לקימם גם מתוך קשי ועמל – תפארת ישראל

דף הבית ספרי קודש אונליין ספר תפארת ישראל - הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט''א הצדיק אינו מבקש להקל מעליו את קיום המצוות, אלא מתאוה לקימם גם מתוך קשי ועמל – תפארת ישראל
תוכן עניינים הצג

——–

פרש רש"י: "כחם היום" – הוציא הקדוש ברוך הוא חמה מנרתיקה שלא להטריחו באורחים, ולפי שראהו מצטער שלא היו אורחים באים, הביא המלאכים עליו בדמות אנשים עד כאן.

ויש להבין, אם אכן כל "חם היום" – הוציא חמה מנרתיקה – היה כדי שלא להטריחו באורחים, ואם כן מאחר ולא הועיל זאת למנע מאברהם את מצות הכנסת אורחים, למה לא תכף עשה השם יתברך שתחזר חמה לנרתיקה וממילא יצאו אנשים ויקים אברהם אבינו עליו השלום בהם מצות הכנסת אורחים, ויזכה לקים מצות הכנסת אורחים בבני אדם שמעלתד גדולה מאשר במלאכים?

ואפשר לומר, דהצדיקים לא מחפשים לקים את המצוות בקלות, ואדרבא כשמזדמן להם לקים מצותו יתברך מתוך מסירות נפש ועמל – שמחים יותר, ואם כן יובן מעתה היטב הענין. דמתחלה רצה הקדוש ברוך הוא שלא להטריח את אכרהם ולכן הוציא חמה מנרתיקה, ואברהם אבינו עליו השלום כשראה חם היום והוצאה חמה מנרתיקה נתאוה לקים מצות הכנסת אורחים דוקא במצב של מזג אויר כזה קשה, ואדרבא רצה לזכות לקים את מצותו שרגיל בה – הכנסת אורחים – מתוך תנאים קשים מרב אהבתו את המצוות, ולכן עשה לו הקדוש ברוך הוא רצונו, והיות ובני אדם לא הסתובבו אותו יום ברחובה של עיר, שלח לו מלאכים בדמות אנשים כדי שיקים בהם מצות הכנסת אורחים במסירות נפש על אף העמל והקשי שהיה לו באותו יום, כדי לעשות רצונו של הצדיק, וכדי להרבות שכרו

ועוד טעם אפשר לומר, כדי שלדורות ילמדו ממנו בני האדם מסירות ואהבה למצוות, עד כדי כך שחולי וחם היום לא יעצרו מקיום המצוות

ואקחה פת לחם וסעדו לבכם וגו' ויאמרו כן "תעשה" כאשר דברת (יח, ה)

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

לזכות הרב המחבר

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
תפארת ישראל

הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן