ג. העדר כבוד שמים מחמת הפורקי עול, גורם השפעה ישירה גם על שומרי התורה

דף הבית ספרי קודש אונליין ספר בים דרך - במדבר ג. העדר כבוד שמים מחמת הפורקי עול, גורם השפעה ישירה גם על שומרי התורה
תוכן עניינים הצג

——–

ומעוד טעם והוא העיקר, שיש לנו להצטער על כבוד שמים בכך שירד כבוד שמים גם בעינינו מחמת הפורקי עול הרבים שמסביבנו, כי אל נחשוב שהדברים לא משפיעים עלינו במישרים או בעקיפין, המינות שאנו מוקפים בה מחלחלת למוחותינו, והיא הגורמת לטרדות מחשבות המציקות, ובפרט בשעת תורה ותפילה, וצרה זו היא בעקבות החורבן, כי בזמן שביהמ"ק היה קיים, היה אדם מביא עולה על הרהורי הלב ומתכפר לו, וזוכה ע"י כך לזַכּוּת המחשבה שהיא עיקר האדם, וכמו כן עצם זה שהיה בית המקדש קיים היתה השפעת הקדושה מסובבת את עם ישראל, מה שהיה מביא טהרה גדולה ומחשבות נקיות.

וכמו שראיתי מעשה באחד שבא לסטייפלר בשאלה, אחר שהוא מזכה הרבים בשכונתו, ושם גרים חילוניים, והדבר משפיע לרעה על בניו, האם יעתיק מקומו משם או לא? וענהו: אינך חושב נכון, הדבר לא מפריע רק לבניך אלא גם לך עצמך.

כמובן הלכה למעשה – כל מקרה נידון לפי פרטיו, אולם לנו נדמה שאנו מחוסנים מפני הרחוב ואין זה נכון, הדבר משפיע עלינו ביודעים ובלא יודעים.

והעובדה, יכולים אנו להתבונן בנקיות מחשבה, כמה קשה היא אצלנו להיות מבעלי מחשבה נקיה, הרי איננו ניצולים ממחשבות רעות בכל יום, ומאין חודרים אלינו מחשבות כאלה ובפרט לאלה העוסקים בתורה והינם בבית ה', אם לא מההשפעה החילונית שאנו מוקפים ממנה בכל פינה, ולפחות מוטרדים אנו מאד במחשבות טורדות בתורה ותפילה שלוקחים מאיתנו את הישוב דעת והריכוז בעבודת ה'.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בים דרך – בראשית

אמונה ובטחון
הרה"ג יעקב ישראל לוגאסי שליט"א

לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן