——–
אומר החכם מכל האדם שלמה המלך (קהלת ה', א'): "אל תבהל על פיך, ולבך אל ימהר להוציא דבר לפני האלקים, כי האלקים בשמים ואתה על הארץ, על כן יהיו דבריך מעטים".
האדם עובר בחייו טלטולים רבים, אכזבות רבות, התקוות והציפיות של האדם בעולם על פי רוב מתבדות, ולאדם נדמה כי הנה ה' עזבו ואולי גם שכחו, וכנאמר: "ותאמר ציון עזבני ה' וה' שכחני". וזאת מהסיבה כי אין האדם רואה בעין את אשר נפעל בכל רגע של סבלו, וכי כל צער וסבל ולו הקטן ביותר, יש לו חשבון ונפעל מכל מיני יסורים פעולות גדולות. וכמו שאומרת הגמרא (ערכין טו): היכי דמי יסורים? כגון שבא ליטול ג' פרוטות ועלה בידו שתים, או אם התהפך לו חלוקו, או כאשר ביקש שימזגו לו חמין ומזגו לו צונן, ואפילו חלום רע הוא בהשגחה, וכמו שאומרת הגמרא (בברכות דף נה ע"ב): לאדם טוב אין מראין לו חלום טוב.
ועל כך אומר שלמה המלך: לו היה האדם בשמים והיה רואה את אשר נפעל לטובתו בכל סבל שהינו סובל בעולם, היה שמח ומודה לה', אלא שהאדם על הארץ, ולכך מזהירו "אל תבהל על פיך, ולבך אל ימהר להוציא דבר לפני האלקים". וכדי שיובנו הדברים היטב נמשיל זאת במשל נמרץ.
——–
לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים
האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.
בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.
ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.
בים דרך – בראשית
אמונה ובטחון
הרה"ג יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
לפי רישיון Creative Commons-CC-2.5