בעון הבנים יענשו האבות – תפארת ישראל

תוכן עניינים הצג

——–

(מאגרת הגר"א)

וגם באתי לבקש מאתך מאד מאד, בבקשה גדולה ועצומה, שתדריכי בנותיך מאד שלא יצא מפיהן קללה ושבועה וכזב ומחלקת, רק הכל בשלום, באהבה ובחבה ונחת.

והנה יש לי כמה ספרי מוסר עם לשון אשכנז, יקראוהו תמיד, וכל שכן בשבת קדש קדשים – לא יתעסקו אלא בספרי מוסר. ותדריכי אותם תמיד בספרי מוסר. ועל קללה ושבועה וכזב – תכי אותם, ולא תרחמי עליהם כלל ! כי, חס ושלום, בקלקול הבנים יענשו אב ואם מאד. ואף אם תדריכי אותם תמיד במוסר, ולא יקבלום, אוי לאותה בושה והצער והבזיון לעולם הבא – "את אביה היא מחללת" קרינן [לרשע בן צדיק 'רשע בן רשע']. וכן שאר דברים: לשון הרע ורכילות, ושלא יאכלו וישתו כי אם בברכה ראשונה ואחרונה, וברכת המזון וקריאת שמע, והכל בכונה.

——–

לעילוי נשמת ולזכות כל עם ישראל החיים והמתים

לזכות הרב המחבר

האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו.

בפרט לזכות נשמות משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, רבנו נחמן בן פייגא אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת.

ותיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם.

בס"ד – כל הזכויות שמורות (c) ל הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א
תפארת ישראל

הרב יעקב ישראל לוגאסי שליט"א לפי רישיון  Creative Commons-CC-2.5

דילוג לתוכן