א
הנה 'שמע' (דברים ו, ד) הוא שם ע' (זהר ח"ב קס:), והוא אדנות. כי איתא שיש ה' ידות, שני ידים ושני רגלים, וגוף וברית חשבינן חד (שם ח"ג רכג:). ונקראים ידות שבהן יכולין לתפוס הדבר, ונמצא שהם כלים לאותו דבר שנותן בתוכם, ונקראים צמצום, והם ה' גבורות, ונקרא כלי מ"נ, שע"י הגבורות מעלה מיין נוקבין, וה' פעמים י"ד גימטריא ע' מן שמע (פע"ח שער הק"ש פ"ט). והנה יש ג' קוין שנמשכין לידות, וזהו (ישעיה מו, י) מגיד מראשית אחרית, שנמשך מהחכמה לסוף, והג' קוין הם אהבה ויראה ותפארת, ונקרא ג' ווי"ן שהם גימטריא ח"י, שבזה נמשך חיות להבן ואז הוא גימטריא ע', כי ח"י וב"ן גימטריא ע', שהוא לשון הסתכלות האב על הבן, וזה המשכה מנה"י דבינה שהוא סוף בינה, כי מחמת שהאב מבין סוף התכלית מהבן על כן המשיך עליו החיות האהבה והיראה כו', והיראה הוא להתגבר נגד שונאי הבן.
ב
והנה יש שם ד"ל שהוא לשון הגבהה, שהוא מגביה הדברים התחתונים לשרשם. כי הנה יש מים תתאין ומים עילאין באדם, מים עילאין הם שמשער בהם השי"ת, וזה שם אהיה – זמין אנא למהוי (זהר ח"ג יא.), ואצל השי"ת יש גם כן שם אהיה, שמשער איך להמשיך בהם אל העולם לפי המקבל. ומים תתאין הם הדברים התחתונים שצריך להתחבר לשרשם, אך שיש חשש פן ישאר חס ושלום למטה, על כן יש גבורה שמחזיק אותו שלא יפול. אך למה עשה כן הקב"ה שיהא צריך להתחבר בשרשו ע"י גבורה, כדי שיהא ניכר אדנותו יתברך, וזה (תפילת שמו"ע) אתה גבור לעולם אדני, שראשי תיבות גימטריא ד"ל, וזהו פירושו 'אתה גבור', למה הוצרך הגבורה, 'לעולם אדנ"י', שיהא ניכר אדנותו יתברך.
ג
הנה בחכמה יש ב' יודי"ן, כי המחשבה נקרא אלף לשון (ירמיה ג, ד) אלוף נעורי אתה, ובא' יש ב' יודי"ן י' לעילא י' לתתא, י' לעילא הוא מחבר לעילא, י' לתתא הוא המחבר לתתא לדברים התחתונים, והואו שבניהם הוא הדעת המחברם, זהו בפנימיות. ובחיצוניות הם השינים שהם י"ו לעילא י"ו לתתא, כי מאחר שהוא צריך להתחבר לתתא צריך שישאר לו רשימה לי' עילאה מהוא"ו כדי שיחזור למעלה ע"י הרשימה, ואם לא היה נשאר שום רשימה היה חס ושלום נשאר למטה, ונקרא שינים על שם שמשנים המאכל מיש לאין, וכך האדם מעלה הדברים התחתונים למעלה.
ד
וזהו 'מקדש', אימתי יהיה להשם הגבהה, ומקדש הוא לשון הבדלה שהוא הגבהה. 'אדני כוננו ידיך', כשתכונן היודי"ן ותחבר הי' דלתתא בהי' דלעילא:
הסבר על זכויות יוצרים
חיים וחסד
רשיון: CC-BY-NC
מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.