חשבון הנפש קצ״ב

א

שייך לסי' פ:

ב

כאן נתקשה מתחיל אחד כיצד ללמוד מן החבורה, ומה מצינו למילף מינייהו דרשעים ובורים, ע"כ עלה במוסכם אצלו להתבודד ולחיות בפני עצמו, בכדי להתרחק ממעשי הדור המזויף ההוא לגמרי:

ג

והן אמת שמי שאינו שם לבו אלא לפשטותם של דברים המסופרים ביניהם, עפ"י רוב אינו מוצא אלא גרמי כחישי שאין בהם לחלוחית של חכמה ותועלת כלל, ולא זו אף זו אלא שטבע מהלך הרעיונות לעורר חשק הקוף בנפש הבהמית להדמות לבריות שהיא רואה סביב לה, ומי שהוא רגיל בחבורות אנשי רשע ה"ז קולט בכל פעם רשימה קלה מן החשק לדבק במעשיהם בשעת הכושר לכך, והרשימות מתקבצים והולכים לצרף מביניהן תאוה המורידה לבאר שחת וע"כ אמר הכתוב אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים וכו', אבל מי שיש לו לב להבין דבר מתוך דבר (עי"ס צב) ונותן דעתו להשגיח על הדבורים לפי כונתם בדרך כלל, ולפי משמעותן ופעולתם בשומע ומשמיע בפרט, ה"ז יכול ללקוט תמיד חידושים יקרים בועד אנשים, הן במה שנוגע לענין חינוך המדות (סי' פט) והתבונות (סי' קמז קמט סעיף יג יד טז יט וסי' קנ קנא בסופו) והן לענין החכמה במוסר ובדעות:

הסבר על זכויות יוצרים

חשבון הנפש
מקור: www.nli.org.il

מצווה לשתף את האתר בכל צורה אפשרית! © תשפ"ד כל הזכויות שמורות לבעלי התכנים – במידה ומצאתם הפרה בזכויות היוצרים שלכם, נא לפנות אלינו באופן מיידי במייל [email protected] האתר כולו מוקדש לעילוי לנשמת ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולזכות כל אחד ואחד מעם ישראל החיים והמתים ולרפואת כל חולי עם ישראל בנפש בגוף ובנשמה. לעשות נחת רוח ליצרנו ולעשות רצון בוראנו, לייחדא קודשא בריך הוא ושכינתא על ידי ההוא טמיר ונעלם בשם כל ישראל, לעשות נחת להשם יתברך ולהמשיך רחמים וחסדים על כל העולם, לבירור עץ הדעת טוב ורע ולתיקון הדעת של כל בר ישראל, ולקרב את ביאת מלך המשיח צדקנו. בפרט לעילוי נשמת משה בן יוכבד רבנו עליו השלום רבן של כל ישראל, רבי שמעון בן יוחאי מגלה תורת הנסתר בעולם ומחבר הזוהר הקדוש, רבי יצחק לוריא אשכנזי בן שלמה עטרת ראשינו, רבי ישראל הבעל שם טוב בן אליעזר מגלה תורת החסידות בעולם, אדוננו מורנו ורבנו ראש בני ישראל רבנו רבי נחמן בן פייגא זיע"א אור האורות, רבי חיים בן יוסף ויטאל תלמיד רבנו האר"י, וכל הצדיקים והחסידים, הצדיקות והחסידות, האבות הקדושים והאמהות הקדושות, דוד המלך מחבר ספר תהילים הקדוש וכל יוצאי חלציו וכל אחד ואחד מישראל בכל מקום שהוא חי או מת. ולתיקון של כל ישראל החיים והמתים, ולפדיון של כל ישראל החיים והמתים מכל דין וייסורים שיש עליהם בפרט בעיות רוחניות.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן