ספק כרת בפסח

אנונימי/ת נשאל לפני 3 חודשים

לכבוד הרב שלום,

*בחול המועד פסח* לפני כשנתיים אכלתי בקיוסק שאין בו תעודת הכשר- נקניקיה בלחמניה(אני חושב שהיה שם גם קטשופ).
בעל הבית שם טען שהלחמניה כשרה לפסח(מספר פעמים הוא טען זאת מול כל מי ששאל).
מאז אני ברוך השם התחזקתי והיום אין סיכוי שאני אוכל במקום כזה.
אך לעצם השאלה, האם יש כאן חשש כרת?
מכמה סיבות אפשריות:
1)המכונה שמסובבת את הנקניקיה לא הוכשרה לפסח
2)אם שמתי בלחמניה קטשופ אולי הוא לא היה כשר לפסח)אם היה שם קטשופ אני לא יודע של איזה חברה זה היה אם היינץ או אסם)
3)אולי הנקניקה לא הייתה כשרה לפסח..
4)נניח וגם שמתי כרוב חמוץ/כבוש( 99.9% שזה לא היה אך אני רוצה כמה שיותר לדייק וללכת על המקרה הקיצוני)
5)והכי חמור שאולי הוא שיקר והלחמניה לא הייתה בכלל כשרה לפסח.. למרות שאני בוודאות זוכר שהיה לה טעם של לחמניה לא רגילה אלא טעם שונה כמו של לחמניות הכשרות..
האם יש לחשוש כאן לכרת? האם יש כאן ספק כרת? או האם עצם זה שיש חשש לכרת זה נחשב כאנוס(ולכן אין לי לחשוש מאוד) כיוון שאם נאמר שהלחם היה רגיל(מה שמאוד קשה לי להאמין אך נלך על המצב החמור) בעל הבית הכשיל אותנו וניצל את חוסר ידיעתנו.
נ.ב: אני יודע שלא טוב לעסוק בעבר שזו עצת היצר ויש לשוב בתשובה ולשחרר,אך חשוב לי כמה שיותר לדייק במקרה כיוון שיש כאן חשש כרת וזה לא פשוט ואולי יש אפשרות לעשות תיקון כרת למזיד.

דילוג לתוכן