המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון קליל לסלט צ'רשי טריפולאי
הדפס מתכוןמצרכים
- קילו דלעת מקולפת ונקייה
- 8 שיני שום כתושות
- מיץ סחוט טרי מלימון-לימון וחצי (תלוי בטעם)
- כף פפריקה מתוקה
- כף-שתיים פפריקה חריפה
- כף שטוחה תבלין כרוויה (שזה קימל טחון)
- 2 כפיות מלח או לפי הטעם האישי
- *****מרכיבי המתכון טעונים בדיקה קודם השימוש מפני חרקים (כולל ההצעות לשדרוגים) כל רכיב לפי עניינו.
הוראות
יש כמה דרכים לבשל את הדלעת וכל אחת מניבה תוצאה שונה. אפשר לאדות את הדלעת (לא צריך שושנת אידוי מיוחדת, פשוט לחתוך את הדלעת לקוביות ולהניח על מסננת אורז, מעל לסיר עם מים רותחים ולכסות במכסה), אפשר לבשל במים (אבל צריך לפקוח עין שהדלעת לא תספוג יותר מדי מים), ואפשר אפילו לצלות את הדלעת בתנור עד לריכוך ואז להשתמש בה.
- נבחר אחת מאופציות הבישול למעלה ונרכך את הדלעת עד שמזלג יכול להינעץ בה בקלות.
- מצננים את הדלעת בכדי שתהיה נוחה לעבודה (אם בישלתם במים, כמובן לסנן).
- את הדלעת מועכים באמצעות מזלג, מוסיפים את הלימון, השום והתבלינים, מערבבים היטב ומגישים.
**הצעות לשדרוג: ניתן להחליף את הפפריקה המתוקה בפפריקה מתוקה מעושנת (מחנויות תבלינים), יש שמוסיפים למתכון גם מעט כמון, ויש שמחליפים את הלימון בחומץ.
יש שנוהגים להמשיך את המתכון עם בישול איטי על אש קטנה להעצמת הטעמים ומיזוגם (מומלץ במקרה זה להשתמש בחומץ ולא בלימון, אבל זה עניין של טעם אישי).
**הצעות להגשה: כמובן, אפשר פשוט לאכול את הצ’רשי בניגוב של חלה ריחנית. אבל אפשר גם להנות ממנו כתוספת מעל לממרח חומוס, יחד עם קוסקוס, כרוטב לסנדביץ’ (למשל בפריקסה), כרוטב טעים לטוסט או צנים, כרוטב לשקשוקה מיוחדת, כמטבל לקרקרים וכו’ וכו’..
בתיאבון!