המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לקציצות דג חריפות וירוקות עם טעם של עוד
הדפס מתכוןמצרכים
- חבילה של פרוסות פילה דג בקלה בוגר, ללא העור, מופשרות ומסוננות
- 1-2 (לפי הטעם) פלפלים חריפים ירוקים
- 6 שיני שום
- חבילת כוסברה (מנוקה ובדוקה מחרקים)
- חבילת פטרוזיליה (מנוקה ובדוקה מחרקים)
- 2 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- 2 כפות שמן קנולה/סויה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- שמן צמחי לטיגון (קנולה/סויה וכו')
הוראות
- למעבד מזון מכניסים את הדגים, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, 2 כפות השמן והפלפלים החריפים ומעבדים עד לתערובת חלקה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את התבלינים, פירורי הלחם והביצים ולשים הכל עד להתמזגות.
- מחממים מחבת עם שמן לא עמוק, יוצרים קציצות בשרניות ועבות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה (שימו לב, הצד השני נעשה בפחות זמן).
הגישו חם, ותהנו.
בתיאבון!