המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לעוף עסיסי וטעים בסויה, דבש ואגוזי קשיו
הדפס מתכוןמצרכים
- 8 נתחי עוף בכשרות טובה- שוקיים וירכיים
- כף דבש איכותי
- חצי כף סילאן תמרים איכותי
- 3 כפות רוטב סויה איכותי בלבד (יש גם בכשרויות טובות. עדיף לא להשתמש ברטבים "בטעם סויה")
- 3 כפות שמן זית איכותי
- כפית אורגנו יבש ובדוק מחרקים
- חצי כוס אגוזי קשיו נאים (לא קלויים) חצויים ובדוקים מחחרקים
- 5 בצלים ירוקים מנוקים מחרקים וחתוכים
- רבע כפית מלח
הוראות
- בקערה מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, הסילאן, האורגנו, המלח ושתי כפות שמן זית ומערבבים היטב למרינדה. מכניסים את חלקי העוף ומערבבים. מניחים את העוף לשרות במרינדה כשעתיים לספיגת טעמים.
- בסיר גדול מחממים את כף שמן הזית הנותרת ומטגנים את חלקי העוף כחמש דקות מכל צד על הלהבה הכי גדולה.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ונותנים לעוף להתבשל ככה למשך כ-40 דקות.
- מפזרים מעל העוף את חצאי הקשיו המנוקים, מכסים בשנית וממשיכים לבשל יחד עוד 20 דקות.
- מוסיפים את הבצל הירוק, מכבים את האש ומכסים ל5- דקות לאידוי קל של הבצל.
מגישים חם ונהנים.
בתיאבון!