מתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לתבשיל פיקנטי וטעים של קינואה, כוסמת ובטטות
הדפס מתכוןמצרכים
- כוס וחצי קינואה בדוקה מחרקים, שטופה ומסוננת
- כוס כוסמת בדוקה מחרקים, שטופה ומסוננת
- 2 בצלים גדולים, בדוקים מחרקים וחתוכים לרצועות קצרות
- בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- 1 פלפל חריף אדום או ירוק, בדוק מחרקים וקצוץ דק
- 3 כפות שמן צמחי לבישול (סויה, קנולה)
- 3 כוסות מים רותחים (כ-750 מ"ל)
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כורכום לצבע יפה
- כף של רסק עגבניות מדוללת במעט מים
- כפית מלח או לפי הטעם
הוראות
- בסיר גדול נחמם את השמן ונטגן את הבצלים עד שיהפכו לזהובים.
- נוסיף את הבטטות ונמשיך לטגן עוד 3 דקות תוך כדי ערבוב.
- נוסיף את הקינואה והכוסמת ונטגן עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- כעת נוסיף את כל שאר המרכיבים: מים, תבלינים ורסק עגניות ונערבב היטב.
- נביא את המים לרתיחה. ממשיכים לבשל כך למשך 10 דקות נוספות, או עד שכמות המים הצטמצמה לשליש ממה שהייתה.
- כעת ננמיך את האש לאש נמוכה, נכסה את הסיר ונמשיך לבשל כך לכרבע שעה נוספת. מומלץ לערבב מדי פעם ולכסות שוב.
*הצעות לשדרוג- אמנם המנה מכילה כבר הרבה מאוד חלבון בזכות הקינואה והכוסמת, אבל אם אתם רוצים לתת למנה עוד נפח ולהפוך אותה למשביעה עוד יותר, רעיון טוב יהיה להוסיף גרגירי חומוס מבושלים ורכים (וכמובן בדוקים מחרקים).
מגישים חם ליד סלט מרענן.
בתיאבון!