מתכון של שלמה אברג’ל
חטיף חמאת בוטנים ושוקולד מפנק וקל להכנה
הדפס מתכוןמצרכים
- 2.5 חבילות שוקולד חלב מהדרין (250 גר')
- 2.5 חבילות שוקולד מריר איכותי (250 גר')
- חצי כוס חמאת בוטנים טבעית ואיכותית
- כף דבש
- 2 כפות חמאה רכה
- מנג'טים/עטרות נייר
הוראות
- ראשית, המיסו לחלוטין את השוקולד המריר. ניתן להמיסו בבן מארי (קערה המונחת מעל סיר עם מים מבעבעים) או במיקרוגל (שימו לב שהשוקולד לא ישרף. לא לשים ליותר מחצי דקה בכל סבב).
- את השוקולד המריר המומס יש להניח בתחתית המנג’ט (עטרת נייר) על שתיווצר שכבה אחידה וישרה בכל המנג’טים.
- העבירו את המנג’טים עם השוקולד המריר למקפיא למשך זמן של 20-25 דק’
- כעת נעבור לשכבת חמאת הבוטנים- את חמאת הבוטנים, החמאה והדבש, יש להכניס לקערה ולהמיסם היטב יחד לתערובת אחידה. (בבן מארי או במיקרוגל)
- את תערובת חמאת הבוטנים יש למזוג בצורה יפה ואחידה מעל לשכבת השוקולד המריר שכבר קפאה בתוך המנג’טים.
- הקפיאו שוב את המנג’טים למשך 20-25 דק’.
- כעת, נעבור לשכבת השוקולד האחרונה: המיסו את שוקולד החלב (בבן מארי/במיקרוגל) ושפכו גם אותו מעל לשכבת חמאת הבוטנים שנמצאת במנג’טים.
- כעת יש להקפיא את הקינוח למשך זמן של 30 דק’ נוספות.
את הקינוח ניתן להגיש קפוא או קריר (להוציא 10-20 דק’ לפני הגשה).
הצעות לשדרוגים- לפזר מעל שכבת השוקולד העליונה (כשהיא עדיין נוזלית) פירורי בוטנים/ביסקוויטים/מעט פצפוצי אורז וכו’…
בתיאבון!