המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לפרגיות עסיסיות על האש במרינדה פיקנטית ומתוקה
הדפס מתכוןמצרכים
- 12 חתיכות מנוקות ושטופות של פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות)
- כף וחצי של דבש איכותי
- כפית או שתיים של פלפל צ'ילי חריף יבש וגרוס לפי הטעם (לא לשכוח לברור לפני השימוש)
- שתי כפיות פפריקה מתוקה איכותית
- חצי כפית מלח
- 8 שיני שום בדוקות, קלופות וכתושות
- שתי כפות שמן זית איכותי
הוראות
- בקערה גדולה שמים את הפרגיות, התיבול והשמן ומערבבים היטב
- מניחים להשריה למשך כ-5 שעות, לספיגה מקסימלית של הטעמים
- צולים על המנגל למשך כ10 דקות מצד אחד, ו-5 דקות מהצד השני. ניתן גם לצלות את הפרגיות על מחבת פסים חמה או לחלופין אפילו לאפות אותן בתנור (אבל אין כמו טעם של צליה במנגל).
מגישים חם עם תוספת אהובה ונהנים.
בתיאבון!