מתכון של שלמה אברג’ל
מתכון ממכר לבטטות בשום ואורגנו
הדפס מתכוןמצרכים
- 18 בטטות קטנות וחמודות, קלופות ושטופות
- 5 שיני שום בדוקות מחרקים ופרוסות
- כפית אורגנו יבש בדוק מחרקים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית איכותי
הוראות
- בסיר טפלון גדול נחמם את שמן הזית, נכניס את הבטטות ונטגן למשך חמש דקות תוך ערבוב.
- נוסיף את פרוסות השום ונמשיך לערבב ולטגן דקה נוספת.
- נפזר מעל את התבלינים שלנו ונמשיך לערבב ולטגן עוד דקה.
- כעת נוסיף לסיר רבע כוס מים, נכסה את הסיר ונביא לרתיחה. כשהמים רתחו ננמיך את האש לאש קטנה, ונמשיך לבשל בסיר מכוסה למשך 20 דקות.
- כאשר הבטטות מבושלות אך לא רכות מדי- הן מוכנות!
מגישים חם כתוספת או כנשנוש בריא וטעים ונהנים.
בתיאבון!