מתכון של שלמה אברג’ל
מתכון ללחמניות כוסמין ביתיות עם עגבניות מיובשות
הדפס מתכוןמצרכים
- חצי קילו קמח כוסמין מלא ומנופה (יש את המנופים מראש באריזות ואקום)
- כוס ורבע מים פושרים
- כף שמרים יבשים
- רבע כוס שמן זית איכותי
- כף סוכר חום
- חצי כף שטוחה של מלח
- 2 כפות של ממרח עגבניות מיובשות איכותי ובכשרות טובה
- חלבון ביצה (את החלמון נדלל בשתי כפות מים ונשמור להברשת הלחמניות)
הוראות
- נתחיל בלערבב את כל חומרי הבצק, למעט השמן. לאחר שכל החומרים מאוחדים, נוסיף את השמן ונלוש מעט יחדיו ונניח לבצק לתפוח למשך כשעה (לישה מרובה של קמח כוסמין גורמת לבצק להתקשות).
- ניצור כ-15 כדורים יפים ועגולים ללחמניות, נבריש בחלמון הביצה ונקשט מעל בקצח או שומשום (כמובן לבדוק מחרקים לפני). את הלחמניות נסדר יפה בתבניות אפייה ונניח לתפיחה נוספת, של כשעה.
- נאפה את הלחמניות בתנור שחומם ל180 מעלות, למשך כ-20 דקות.
מגישים חם ונהנים.
בתיאבון!