מתכון של שלמה אברג’ל
מתכון קל לסופלה שוקולדי עשיר ומפנק
הדפס מתכוןמצרכים
- 200 גר' שוקולד מריר איכותי קצוץ לחתיכות
- 3 ביצים - לאחר בדיקה שאין דם בביצה
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 100 גר' חמאה רכה (או לחלופין- מחמאה)
- 2 כפות קמח מנופה
- 1 אבקת אפיה
- מנג'טים (עטרות נייר) לאפייה
- אופציונלי- קוביות שוקולד לקישוט הסופלה (אחת לכל סופלה)
הוראות
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- את שברי השוקולד מכניסים לקערה יחד עם החמאה/המחמאה וממיסים אותם מעל בן מארי (מניחים את הקערה-רצוי קערת זכוכית- מעל סיר שמים רותחים בתוכו ומערבבים את תוכן הקערה עד להמסה מלאה). ניתן להמיס גם במיקרוגל, אך יש לשים לב שלא לשרוף את השוקולד. לחמם את השוקולד כל פעם לזמן קצר מאוד, כחצי דקה, להוציא ולערבב היטב וחוזר חלילה, עד שהכל נמס לתערובת חלקה.
- בודקים את הביצים מדם ומנפים את הקמח בנפה דקה
- בקערה נוספת טורפים את הקמח והסוכר יחד עם הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
- ממזגים את תוכן שתי הקערות יחד, בתנועות קיפול עדינות עד להתמזגות מלאה ומיד יש למזוג את התערובת המוגמרת לתוך מנג’טים (עטרות ניר), לקשט כל סופלה בקוביית שוקולד ולהכניס לתנור. (חשוב להעביר מיד את התערובת למנג’טים בתום תנועות הקיפול- ומשם לתנור החם, מכיוון שכך שומרים את האווריריות של התערובת, מבלי שהיא תספיק בינתיים לצנוח ושהאוויר יברח מתוכה).
- אופים ל7-10 דקות, כך שהשוליים אפויים, והמרכז עדיין מעט נוזלי- ומגישים חם.
הצעות להגשה- ניתן להגיש עם סירופ דובדבנים חם, עוד רוטב שוקולד, שברי אגוזים, קצפת, פירות, או אפילו גלידה מעל.