המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לעוגת גבינה שוקולדית מרשימה לשבת
הדפס מתכוןמצרכים
- 500 גר' קמח לבן מנופה
- 750 גר' גבינה לבנה מהדרין
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 5 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
- 5 ביצים בדוקות מדם
- כפית ורבע תמצית וניל טהורה
- 100 גרם שוקולד איכותי (מריר/חלב)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- חבילת שמנת מתוקה מהדרין (250 מ"ל)
- 5 כפות חלב מהדרין
- פירות אהובים להגשה
הוראות
- בהתחלה יש לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- אח”כ יש להקציף את הביצים יחד עם הסוכר עד להיווצרות קצף מוצק.
- אל הקצף שנוצר יש להוסיף את תמצית הוניל הטהורה ואת הגבינה ולערבב בתנועות קיפול עד שיתערבבו היטב.
- מוסיפים את עמילן התירס (קורנפלור) לתערובת שנוצרה (אם יש זמן- כדאי באמצעות נפה) ושוב מערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לערבוב מלא, ללא גושים.
- את התערובת מעבירים לתבנית אפיה.
- ממיסים את השוקולד עם החלב בבן מארי (קערה המונחת מעל סיר עם מים רותחים מבעבעים) או ע”י פולסים קצרים במיקרוגל (להזהר לא לשרוף את השוקולד! לשים רק לחצי דקה כל פעם ולערבב אחרי כל פעם בכדי למדוד את מצב ההמסה).
- את השוקולד המומס מוזגים מעל לתערובת העוגה כך שתיווצר צורה לא סימטרית. השוקולד שוקע לתוך העוגה ויוצר בתוכה את הדפוס הלא סימטרי, כך שכל פרוסה קצת שונה מחברתה. ניתן כמובן גם למזוג את השוקולד בצורה סימטרית (למשל ספירלה).
- מכניסים את העוגה לתנור, למשך 40-50 דקות.
- לאחר שהזמן עבר, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים (בתנור סגור!) למשך זמן של כ-30 דקות.
- כעת העוגה מוכנה! יש לתת לה להתקרר היטב לפני הקישוט. על מנת לקשט את העוגה, יש להקציף את מיכל השמנת יחד עם אינסטנט פודינג עד ליצירת קצפת מוצקה. את הקצפת מניחים מעל לעוגה שהצטננה כבר, ומקשטים אותה בפירות חתוכים מעל.