המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לעוף מתקתק בסילאן וקינמון
הדפס מתכוןמצרכים
- 8 חתיכות עוף כשרות (שוקיים/ירכיים), שטופות ומיובשות בנייר סופג
- 4 בצלים גדולים, בדוקים מחרקים וחתוכים לרצועות עבות
- רבע כפית קינמון (בדוק מחרקים)
- רבע כפית מלח (לא חובה, יש שפע של טעם לעוף גם בפני עצמו)
- רבע כפית אבקת פלפל שאטה מיובש טחון ובדוק מחרקים (לא חובה. לדעתי זה מוסיף הרבה)
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 3-4 כפות דבש תמרים איכותי (סילאן) - תלוי במידת המתיקות הרצויה
הוראות
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים למעט הבצל. מניחים את הקערה בצד או במקרר למשך כ-3 שעות לספיגת טעמים.
- מטגנים בסיר גדול את הבצל החתוך (אפשר עם שמן זית או שמן קנולה. שתי כפות אמורות להספיק). מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העוף ומטגנים יחדיו למשך 5 דקות.
- מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים לאש הכי נמוכה. מכסים ומבשלים למשך כשעה.
- בודקים את מצב הנוזלים- אם יש הרבה, משאירים את המכסה פתוח ומאדים את המים הנותרים.
זהו, מוכן! מגישים חם וטרי.
בתיאבון!