המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לתבשיל בורגול וקישואים עם טאץ' מזרחי
הדפס מתכוןמצרכים
- 3 כוסות בורגול בדוק מחרקים, שטוף ומסונן היטב
- 2 בצלים חתוכים לחתיכות גדולות
- קישוא גדול מגורר בפומפיה גסה
- 5 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן צמחי לבישול (קנולה, סויה)
- כפית שמנה של אבקת מרק בטעם עוף
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית גדושה של תבלין קייג'ון (ניתן למצוא בחנויות תבלינים)
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כורכום לצבע יפה
- *** את הבורגול, הבצלים והתבלינים יש לבדוק לפני השימוש מחשש חרקים
הוראות
- מתחילים בלטגן את הבצל בשמן הצמחי עד לשקיפות והתרככות.
- נוסיף לבצל את הקישוא המגורר ונטגן עוד 4 דקות תוך ערבוב מתמיד.
- נוסיף לבצל ולקישוא את הבורגול ונמשיך לטגן ולערבב עוד 4 דקות.
- נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב. אחריהם נוסיף את המים ונביא את הכל לרתיחה.
- נכסה את הסיר, ננמיך את האש לאש נמוכה ונבשל עד לאידוי הנוזלים (משהו כמו רבע שעה עד עשרים דקות).
מגישים חם וטעים כתוספת למנה עיקרית.
הצעות לשדרוג- להוסיף למנה גרגירי חומוס מבושלים ומתובלים בכמון (וכמובן בדוקים מחרקים) וכך המנה יכולה להיות גם מנה בפני עצמה.