המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון מיוחד לפרוסות עוף שלם ורצועות גזר
הדפס מתכוןמצרכים
- עוף שלם ללא עצמות (פילה עוף שלם), חתוך לאצבעות בשרניות מעט (או לחלופין- רצועות בשרניות של חזה עוף ופרגיות מעורבבות יחד)
- 6 גזרים קלופים חתוכים למקלות
- 2 כפות רוטב סויה איכותי- יש גם בכשרויות טובות (לא רוטב בטעם סויה)
- 2 כפות דבש דבורים איכותי
- 5 כפות שמן זית איכותי
- חצי תפוח מרוסק למחית
- 8 שיני שום בדוקות מחרקים וכתושות דק
- חצי כפית מלח
- כורכום לצבע
- 2 כפות גרגירי שומשום נאים (ללא קלייה) וברורים מחרקים
הוראות
- נתחיל עם שריית העוף: בקערה גדולה נערבב את שיני השום הכתושות יחד עם רוטב הסויה, הדבש, המלח ו-3 כפות שמן זית. נכניס את רצועות העוף ונערבב היטב. נניח בצד למשך 3 שעות לספיגת הטעמים.
- בסיר גדול ויבש (ללא שמן!) נקלה את השומשום עד שהוא זהוב וריחני. נוציא אותו החוצה לצלחת ונניח בצד.
- לאותו הסיר נוסיף שתי כפות שמן זית, ונטגן את הגזרים למשך כחמש דקות, תוך כדי בחישה מתמדת. את הגזרים נוציא לצלחת אחרת.
- לאחר שהעוף סיים לשרות במרינדה, נחמם שוב את אותו הסיר ונטגן בתוכו את רצועות העוף למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד.
- נוסיף לעוף את חצי התפוח המרוסק, נערבב, ננמיך את האש ונכסה. נבשל אותם יחד למשך כחצי שעה.
- נוסיף כורכום במידה, עד שמתקבל צבע שאנחנו אוהבים ונמשיך לבשל על אש נמוכה, עוד כחמש דקות.
- כעת נוסיף לסיר את הגזר שהכנו בשלב מוקדם יותר, נכסה ונבשל יחד למשך 15 דקות נוספות (עדיין על אש נמוכה).
- נעביר את המנה לצלחת הגשה ונפזר מעליה את השומשום הקלוי.
מגישים חם עם אורז וסלט מרענן.
בתיאבון!