המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון ממש קליל וטעים לפרגיות ברוטב דבש, בלסמי ובצל
הדפס מתכוןמצרכים
- 20 פרגיות מופשרות או טריות ומנוקות
- כוס וחצי של רוטב דבש בלסמי ובצל (יש לחברת יד מרדכי בכשרות טובה)
- 2 בצלים סגולים בינוניים בדוקים מחרקים ופרוסים לרצועות
- כפית וחצי פפריקה חריפה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות שמן קנולה (יש שני סוגי שמנים בכוונה כי ערבוב הטעמים שלהם מוצלח)
- חצי כפית מלח
הוראות
- בקערה מערבבים היטב את הרוטב, הפפריקה, שתי כפות זמן זית, והמלח. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות היטב.
- בסיר, נטגן את הבצלים עם שמן הקנולה עד לשקיפות.
- נסדר את הפרגיות מעל לבצלים ונבשל על אש גבוהה כחמש דקות.
- כעת ננמיך את האש לאש קטנה ונכסה. נבשל כך את הפרגיות למשך כחצי שעה.
- נהפוך את הפרגיות לצידן השני, נכסה שוב ונבשל למשך כ-20 דקות נוספות.
- אם נשארו יותר מדי נוזלים- נוריד את המכסה ונגביר את האש עד להתאדות הנוזלים המיותרים (כך נותר רוטב מצומצם יותר ובעל טעמים חזקים יותר).
זהו! מגישים חם ונהנים! אפשר לקשט מעל עם ירק אהוב.