המתכון של שלמה אברג’ל
מתכון לעוגיות טחינה נימוחות וממכרות
הדפס מתכוןמצרכים
- חצי קילו קמח לבן מנופה (אפשר גם חצי לבן חצי כוסמין)
- 300 גרם טחינה גולמית איכותית
- כוס סוכר לבן (או סוכר חום. סוכר לבן נותן נימוחות וסוכר חום נותן פריכות)
- חבילת מרגרינה בטמפרטורת החדר (אפשר חבילת חמאה בשביל מתכון חלבי. שמן פחות טוב פה)
- כפית תמצית וניל איכותית
הוראות
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים היטב ולשים עד לתערובת אחידה
- מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומשטחים אותם ביד לצורת עוגיות (שימו לב שהעוגיות עדיין שמנמנות במרכזן ולא דקות מדי). מניחים בתבנית אפיה ואופים למשך זמן משוער של 20 דקות.
טעים גם חם וגם קר. בתיאבון!